Member of the Dermoshop Group

Ikimuistoinen konserttimatka Shanghaihin

Kuopiolainen Rajalan Puhaltajien Nuoriso-orkesteri teki lokakuussa 2014 ikimuistoisen konserttimatkan Shanghaihin, Kiinaan. Viikon matkalle lähti 37 soittajaa, jotka olivat iältään 13-20-vuotiaita.

Mukaan lähti myös tusinan verran huoltajia, kertoo ryhmän Mosho-varainkeruusta vastannut Tarja Pitkänen.

Orkesterin oli kutsunut vierailulle kuopiolaisten ystävyyskoulu Yang Jing Experimental School Shanghain Pudongista. Orkesteri esiintyi Jian Pingin High Schoolin 70-vuotisjuhlakonsertissa ja piti kaksi konserttia Shanghai United International Schoolissa.

Neljäs konsertti oli Shanghain Central Parkissa yli tuhannelle ihmiselle. Kuuntelemaan oli tullut myös Suomen pääkonsuli Shangain suurlähetystöstä.

– Konsertti taltioitiin, ja miljoonat ihmiset näkivät siitä puolen minuutin pätkän Shanghain TV-kanavalla sinä iltana, Pitkänen kertoo.

Konserttimatka oli kaikille ensikosketus Kiinaan ja kiinalaiseen kulttuuriin. Suomalaiset vaikuttuivat kiinalaisten vieraanvaraisuudesta. Vieraita kohdeltiin arvostaen ja kunnioittavasti.

– Kaikesta oli huolehdittu ennalta. Olo oli kuin kuninkaallisilla! Suurempia kömmähdyksiä ei sattunut, jos ei lasketa puikoilla syömistä viikon ajan!

Päivät olivat pitkiä ja ohjelmantäyteisiä. Paikallinen opas ja bussi olivat ryhmän käytössä koko viikon, kun he vierailivat muun muassa Oriental Pearl -televisiotornissa, Cheng huang -temppelissä, Silk Factoryssa ja ”Shanghain Venetsiassa”, Zhu Jia Jiaossa.

Varainhankinta tärkeässä roolissa

Nuoriso-orkesteri valmisteli matkaa kaksi vuotta. Varainkeruuta tehtiin ahkerasti, sillä ison ryhmän matkakustannukset nousivat väistämättä suuriksi.

– Viimeisin varainkeruu tehtiin Mosho-tuotteilla, mitkä iloksemme löysimme ihan vahingossa. Tuotteet otettiin hyvin vastaan, Pitkänen kertoo.

Rajalan Puhaltajien Nuoriso-orkesterin konserttimatka Kiinaan on inspiroiva esimerkki siitä miten jokainen yhteen hiileen puhaltava ryhmä voi toteuttaa unelmiaan. Olipa kyseessä orkesteri, seura, koulu tai yhdistys, varainhankinta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kerätä rahaa yhteisen tavoitteen toteutumiseen.